I-គ្រឿងផ្សំ
- សាច់មាន់ ឬសាច់គោ ឬបង្គា (ដាក់សាច់តាមចំណង់ចំណូលចិត្តអ្នកចូលចិត្ត)
- ពងទា ខ្ទឹមស ម្ទេស ស្ករ ប៊ីចេង
- ទឹកប្រេងខ្យងទឹកស៊ីវអ៊ីវ ទឹកត្រី
- ស្លឹកម្រេះព្រៅ
- ប្រេងឆា
II-របៀបធ្វើ
- ហាន់សាច់ តូចៗ
- ចៀនពងទាទៅតាមអ្វីដែលអ្នកចូលចិត្ត
- យកស្លឹកម្រះព្រៅដែលបានបេះរួចទៅលាងទឹកជំរះចេញអោយស្អាត
- ហាន់ខ្ទឹមសរ និងម្ទេស
- កម្ដៅខ្ទះអោយក្ដៅហើយចាក់ប្រេងឆាចូល ហើយនៅពេលប្រេងក្ដៅហើយ ដាក់ម្ទេសនឹងខ្ទឹមដែលបានហាន់ហើយ បំពងអោយឈ្ងុយ បន្ទាប់មកដាក់សាច់ចូល រួចឆាអោយសាច់ឆ្អិន
- ដាក់ស្ករ ទឹកត្រី ប៊ីចេង ទឹកស៊ីវអ៊ីវនិង ប្រេងខ្យង ឆាត្រឡប់អោយសព្វ និងចូលជាតិ
- ដាក់ម្រះព្រៅចូល ហើយឆាត្រឡប់២ទៅ៣ត្រឡប់
ដួសបាយ ដាក់ចានមួយចំហៀង រួចដួសឆាដាក់ចានមួយចំហៀង បន្ទាប់មកដាក់ពងទាពីលើជាការស្រេច។
No comments:
Post a Comment