មឹកឆាអំបិលម្រេច
I-គ្រឿងផ្សំ
- មឹកស្រស់ៗកន្លះគីឡូ
- ប្រេងឆាបីស្លាបព្រា
- ស្ករកន្លះស្លាបព្រា
- ម្រេចម៉ត់មួយស្លាប់ព្រា
- ខ្ទឹមស៣ដុំធំ ចិញ្រ្ចាំអោយម៉ត់
- អំបិលពីស្លាបព្រា
- សាឡាត់២០ក្រាម
- ប៉េងប៉ោះមួយខាំ
- ក្រូចឆ្មាម១ផ្លែ
II-របៀបធ្វើ
- ហាន់មឹក
- លាយបញ្ចូលគ្នា មឹក ស្ករ អំបិលកន្លះស្លាប់ព្រា ម្រេច និងប្រេងឆា គ្របទុកអោយស្អាត
- រៀបសាឡាដ និងហាន់ប៉េងបោះ ដាក់លើចានអោយស្អាត
- កម្ដៅខ្ទះអោយក្កៅ ហើយដាក់មឹកឆាលាយគ្រឿងដែលផ្សំរួចស្រេចចូលទៅក្នុងខ្ទះដែលមានកំដៅក្ដៅបំផុត រួចឆាប្រែចុះ ប្រែឡើង ១ទៅ២នាទី រួចរក្សាខ្ទះអោយក្ដៅខ្លាំងដដែល បញ្ជាក់ តែកុំចំអិនមឹកយូរពេករហូតដល់ក្រៀម។
- ដួសដាក់ចានដែលបានរៀបរួច បន្ទាប់មកចាក់ទឹកក្រូចឆ្មា អំបិល ម្រេច ដែលនៅសល់ពីលើជាការស្រេច
No comments:
Post a Comment