សម្ល ការីសាច់មាន់
I-គ្រឿងផ្សំ
- សាច់មាន់
- ខ្ទឹមបារាំង
- គ្រឿងការី
- ប្រហុក ឬកាពិ
- ស្ករសរ អំបិលទឹកត្រី
- ខ្ទិះដូង
- ដំឡូងជ្វា ឬដំឡូងបារាំង
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច រមៀត រំដែង ខ្ទឹមសរ ខ្ទឹមបារាំង
- សណ្ដែកដីលីង
- ម្ទេសឆ្អើ
- ត្រប់
II-របៀបធ្វើ
- កាប់សាច់មាន់ជាដុំ
- ចិតសំបកដំឡុងហើយកាត់ជាដុំៗ
- ចិតសំបកត្រប់ហើយចិតជាដុំ
- ខ្ទឹមបារាំងចិតសំបកចេញហើយហាន់ជាចំនិតៗ
- ម្តេសឆ្អើយកគ្រាប់ចេញរួចត្រាំទឹកអោយរីក ចិញ្រ្ចាំលាយស្ករ
- ចិញ្រ្ចាំប្រហុក
- កាត់ត្រប់ជាដុំ
- បុកឬកិនគុលស្លឹកគ្រៃហាន់ជាមួយស្លឹកក្រូចសើច រមៀត រំដែង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សណ្ដែកដីលីង រួចដាក់បុកច្របល់ជាមួយម្ទេសឆ្អើចិញ្រ្ចាំ និងគ្រឿងការី
- ចាក់ខ្ទិះដូងបន្តិចចូលក្នុងឆ្នាំងរួចដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃបុកនឹងប្រហុកចិញ្រ្ចាំចូលលីងច្របល់ចូលគ្នា រួចដាក់សាច់មាន់ច្របល់ចូលគ្នាជាមួយអំបិល ទឹកត្រី ស្ករ បិទគំរបឆ្នាំងទុកអោយពុះបន្តិច។ ថែមខ្ទិះដូង រួចរំងាស់រហូតសាច់មាន់ជិតផុយ ទើបដាក់ដំឡូង និងត្រប់ចូល។ ទុកអោយពុះម្ដងទៀត ដាក់ខ្ទឹមបារាំងចូល ភ្លក់សាបប្រៃជាការស្រេច។
No comments:
Post a Comment